A lelki egészség mindannyiunk számára érték, mindennapi erőforrásunk, és a jó életminőség záloga, mégis hazánkban kevés méltatlanul kevés figyelmet kapó téma.  

A Norvég Alap Lelki Egészség Projekt hazánkban először, rendszerszinten vizsgálta a lelki egészség megőrzésének, fejlesztésének lehetőségeit.

A projekt keretében hat járásban alakultak meg - az Egészségfejlesztési Irodák feladatainak bővítéseként - a Lelki Egészség Központok, hogy helyi szereplőként felmérjék a lakosság mentális egészségének jellemzőit, problémáit, kialakítsák a mentális egészséggel kapcsolatos hálózatot és feltérképezzék a követendő példaként megismerhető helyi jó gyakorlatokat és megoldási, fejlesztési lehetőségeket a lelki egészség területén.

A projekt eredményeként létrejött problématérkép, hálózat és tudástár összeállításával egy olyan javaslatcsomag született, amely a jövő lelki egészségfejlesztési programjainak alapjait vetheti meg – helyi kérdésekre helyi és közösségi válaszokat adva.

A Projektbemutató rendezvényen a szakmai előadásokat követően interaktív programokon keresztül kívánjuk nemcsak a szakmai partnerek, de a lakosság számára is a lelki egészség témáját közelebb hozni.

 

A fotógaléria képeit a képre kattintva tekintheti meg. Balatonföldvár záró